Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

fantazija 10

10. lipanj 2013 ob 11:04 | 41
Bastard
Prvo što uradi kada se iz sna prene čovek konstatuje da je živ. Konstatuje da sve na njemu funkcioniše besprekorno. Čak ga nimalo ne boli ni glava niti neki drugi ekstremni deo tela. Ponada se čak da je baš toga trenutka rođen i da od tog trena počinje njegov život da teče. Kuda i zašto to verovatno nije niko nikada utvrdio. Čovek organizovano i normalno stvaralački funkcioniše veoma mali deo svoga životnog veka. I sa tako malo beznačajnog i zanemarljivog angažovanja on ponekad uspeva da postane genije. Uspeva da prevaziđe sebe, što mu možda i nije teško i ne predstavlja svakako neki veliki i nedostižan podvig. Najveći deo života provede spavajući i sanjajući košmarne snove. Dobar deo života provede moleći se bogu da mu oprosti grehe ili da mu pomogne da reši neki svoj kukavni problem. Kada bi pobrojali koje sve vreme čovek utroši da bi obavio sve svoje druge aktivnosti bez koji ne može da živi, onda bi tek stekli pravu sliku o slobodnom vremenu koje treba da posveti svom stvaralaštvu. Zašto se onda i zbog čega buditi uopšte. Najjednostavnije je bilo prespavati ceo život ne budeći se uopšte. Čemu onda život. Gde je tu svrha ako se ne ispoljavaju sve druge želje, ako se samo diše i uzima hrana putem infuzije, jer zbog čega bi se budio kada medicina može to bez problema da obavi. I sve ostalo je moguće regulisati na sličan način. Čišćenjem i klistriranjem.
Sebastijan se pritajio. San još traje. Ulazi u fazu razdvajanja sveta stvarnosti i sveta mašte. Jasno vidi granicu dva sveta. Ne želi još da se budi. Traži brzim pokretima ili brzim mislima nešto oko sebe. Nešto što je trebalo da bude tu ali ga sada nema pokraj njega. Nema Valdise. Kao u zemlju crnu da je propala ili kao da je u plavom nebu nestala kao ptica ili je iza horizonta nestala kao lepa misao koja se više nikada vratiti neće onome ko ju je prvi izgovorio ili pomislio.Ne želi stvarnost, želi san. Žudi za njom.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se