Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

fantazija 11

10. lipanj 2013 ob 11:05 | 34
Ako je već konstatovao da je živ i da sve na njemu funkcioniše besprekorno, nastavlja da obavlja sve ono što se ujutru posle buđenja obavlja. Sve po ustaljenom redosledu. Kodiran čovek najradije jede čokoladne bonbone i povećava svoju mišićnu masu vežbajući jutarnju gimnastiku uz plej listu svojih ljubimaca sa radija ili videa. Odlazi u obližnju prodavnicu i nabavlja sveže namirnice koje su mu važne za opstanak i za povećanje moždane mase bez koje ne može da misli niti da stvara. Bez koje bi živeo kao životinja, mada se i sa njom kao životinja ponaša a ponekad kao životinja i živi.
Kaže da je slobodan ali slobodu zloupotrebljava jer kaže i ono što inače ne bi smeo da kaže. Ucini i ono što malo dete ne bi učinilo. Prodje kroz crveno a na zeleno stane i dugo gleda negde u daljinu. Dobija inspiraciju ili ima nesnosnu glavobolju. Kaže da je laik a nema tog pitanja na koje nije dao svoj konačan i neopoziv odgovor. Nema ništa svoje jer smatra da mu pripada sve što na svetu postoji. Otići će bilo gde bez pitanja i dozvole i neće se vratiti nikada više ako tako odluči.
Mora ispuniti odredjenu kvotu jer inače neće znati kako sve ovo funkcioniše. Nema odgovarajuće suglasnike pa se ponekad ne izražavam baš najbolje i najrazgovetnije. To je prilično veliki hendikep za nekoga ko želi da se precizno i jasno izražava.
Između života i sna bira san. San je večnost u životu. Iz njega izviru sve njegove želje. Nikome ne ide u susret. Svi prma njemu dolaze i ostaju u njegovom sećanju kao zvezde ili kao reptili koji gmižu kroz gustu tamu i zelenilo. Nikad ih ne vidi ali zna da su tu. Iščekivanje je teže nego bol. Ne možeš izbeći ni želju ni pokret.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se