Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

fantazija 12

10. lipanj 2013 ob 11:09 | 53
Valdisa je ponovu u njegov snu već drugu noć za redom. Kao da se doselila iz nekog drugog dalekog i nepoznatog sveta i neće da se vrati tamo odakle je došla. Kao da je zauvek došla. Kao da će posle određenog vremena njeni snovi postati stvarnost. Ona će se iz snova preseliti u njegovu stvarnost i postaće deo njegove stvarnosti i njegovog života zauvek. Sanja san iz potrebe ili sanja san iz navike ili to njegove snove neko drugi nepoznat sanja. Gde je on za to vreme. Gde je on u međuvremenu. Da li i senke zalaze na istom mestu gde sunce zalazi. Gde je granica između snova i stvarnosti. Ide li morem ili kopnom. Ima li korene u svetlosti ili tami. Gde obituje ona ako nije u njemu, ako nije u njegovom snu ako mu ne vraća nežnosti koje joj šapuće. Da li živi samo noću, a danju u mukama izdiše ili se udružila sa vodenim vilama u tamnim i neprozirnim virovima i odatle čeka pogodnu priliku da načini kakvu pakost ili zlobu. Da zaskoči onoga koga voli. Da bude bol onome koji joj je bol zadao.
Kaže mu: „Mili moj“ i gleda ga iza plavih zavesa nekog izgubljenog svitanja. Potpuno je naga i ima mlado telo puno sokova koji u njemu kipe. „Oslobodi me onoga što me na dno vuče. Skini mlinski kamen sa mog vrata. Nisam ponovo došla da te mučim, već sam došla da ti tražim oproštaj“ Šeta iza zavesa neprimetnim pokretima i njiše cvetiće. Nema ko drugi nego ona ili vetar koji pravi promaju u sobi. Nema ko drugi nego ona koja će ostati zauvek u njemu.
Sebastijan se vraća na početak priče i pokušava da odgonetne premetaljku. Zašto se mešaju snovi i stvarnost na tako neodgovoran način? Zašto mu je samo u snovima lepa i poželjna? Zašto je više u stvarnosti ne sreće? Gde živi kad tako lako u njegov san stiže? Otkuda joj sposobnost i snaga da živi dvostruki život? Onaj u snu i onaj u stvarnosti, ukoliko je u stvarnosti još uvek živa. Da li je mlada kao u snu što je mlada ili je u stvarnosti još lepša i poželjnija? Očigledno je sa nekim pomešao život i sad ne zna čiji život živi i čije snove sanja. Kao da ga ona svake noći rađa samo za sebe i stavlja ga u paklenu mašinu da mu zatre svaki trag. „Srešću je ponovo i o svemu ćemo razumno razgovarati. Biće mo ravnopravni u bolu isto koliko i u željama budemo bili ravnopravni. Sve naše sumnje završiće na lomači razuma ili će razum završiti bedno na lomači sumnji.“
meni i za mene

Komentari 1

moraš se , ako želiš komentirati
jovankamihajlov
jovankamihajlovprije 3 godine

valdisa ????

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se