Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

fantazija 8

10. lipanj 2013 ob 11:03 | 28
Rodiće mu sina na Aranđelov dan. Dar bogova ili presuda sudbine. Biće srećan čovek od deteta koje se rodi ako bez oca raste. Ako ubije svoga oca i sebi otvori put prema večnosti koje se već jednom odrekao da bi neko drugi u njoj uživao. Ako mu otac pogine u nekim od ratova koji se ovim prostorima neprestano vode. Ako se rodi ćerka slaviće oca kao svog heroja. Podići će mu hram u svom srcu a put kojim bude dolazio da je vidi posipaće svežim livadskim cvećem. Biće ljubomorna na majku i iskopaće joj oči prvom prilikom. Biće srećna jer je majka neće videti kako raste i kako se prolepšava kao vreme posle olujne kiše.
Sanjao je kuple zmija oko svoga golog tela. Ljute otrovnice. Privučene mlekom na njegovim usnama. Privučene snom u kome presvlače svoje ruho i ostavljaju stari svlak negde na kamenu. Zna da će ga ujesti zmija koju još uvek nije ugledao. Zna da će joj ujed biti smrtonosan. Možda još nije stigla u svoje leglo i u svoj koloplet ali ona postoji i stvarna je kao i strah koji oseća. Sve je čisto i umiveno. Kristalna tama prosipa se rubovima ponora i pravi vodopad senki. Bežao bi kad bi imao gde da beži. Bežao bi kad bi skupio snagu za bežanje. Bežao bi da nije u snu iz koga živ ne može pobeći. Hoće da vikne ali glas mu zamire pre nego što je izašao iz njegovog grla. Hoće da se otme ali nema ni toliko snage da prstom makne. Diše punim plućima ali i to mu nije dovoljno da nadoknadi manjak kiseonika u krvi i u plućima.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se