Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

fantazija 9

10. lipanj 2013 ob 11:03 | 42
Sanja san u snu i čini mu se da je pobegao, ali ponovo se zbog nečega vraća u prvi san. Valjda je mislio da će neopaženo proći i naći izlaz u stvarnost ali stvarnost je daleko ispred njega isprednjačila i nestala negde u gustoj pomračini. Ne zna da li je još u snu. Ne seća se stvarnosti kako bi trebalo. Sumnja u sebe i pita se na čega bi posle svega trebalo da liči. Nema zmija oko njega. Nema zmija u njegovom tkivu. Negde su se opasno pritajile.Na nekom drugom mestu. U nekom drugom snu. Jedu ga tiho i neprimetno. Jedu njegove iznutrice. Ušle su u njega dok je spavao iscrpljen i isceđen. Razmnožavaju se u njemu u skrivenom delu pluća, u mekom tkivu iznutrica, u mišićima.
Ubiće se sam ako ovo potraje, neće čekati da ga sin ubija iz noći u noć. Neće svake noći kopati svoj grob na nekom nepoznatom groblju. Ubiće nekog i otići na robiju bez nade da se ikada vrati na slobodu. U zatvoru se ne sanjaju snovi. Ne možeš dva puta umreti u istom snu. I snovi imaju svoju orbitu u nekom svetu koji mi dovoljno ne poznajemo. Na koji mislimo onda kada nam je teško i kada smo zbog nečega u velikom škripcu. Ni u snu ne možeš stići tamo gde u stvarnosti nisi mogao da stigneš. Snovi su ogledalo u kojima gledaš sebe kako se krećeš u bestežinskom prostoru. Nikad u snovima ne ideš tamo gde ide život već se uvek vraćaš tamo gde je život nekada boravio. Snovi ti kazuju gde si u životu grešio ali ti neće reći kako ćeš ispraviti ono što si pogrešio ili kako treba dalje da živiš kako ne bi činio više iste greške koje si nekada činio.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se