Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Na Koji Način Do Najpovoljnije I Najkvalitetnije Adaptacije Stana?

30. studeni 2014 ob 15:20 | 62
Želite da renovirate Vašu kuću ili stan a ne znate ni kome da se obratite ni koliko novca će Vam biti potrebno za sve radove...

Šta je zapravo ključ uspešno završene adaptacije stambenog prostora?

Prvenstveno morate tačno znati šta sve želite ili jednostavno morate promeniti u svom domu i to vrlo precizno predočiti majstorima, kako ne biste došli u neprijatnu situaciju zbog radova i troškova koji su prosto iskrsli jer su bili neminovni da bi se završilo sve što ste na početku zamislili. Angažovanje profesionalne firme koje se bave ovom delatnošću je svakako pravi izbor i definitivno bolje rešenje nego da za sve građevinske i završne radove tražite posebnog majstora. U ovom drugom slučaju sami radovi Vas mogu mnogo više koštati a svaka eventualna greška bi se prebacivala sa jednog na drugog majstora i kvalitet iz koraka u korak smanjivao. Firma je ta koja u svom sastavu ima sve ono što Vam je potrebno od stručnih lica i pružanja detaljne ponude cena radova i materijala, garancije za sve izvršene radove do preciznih rokova.

Poslovi adaptacije kuća i stanova su veoma složeni i iziskuju pored iskustva maksimalan trud i pažnju. Do pozitivnih rezultata se i dolazi ako se posao shvati ozbiljno i profesionalno bilo da je reč o izgradnji potpuno novih objekata ili renoviranja već postojećih, starih. Izvor : majstorbeograd.com

U sklopu osoblja građevinskih firmi nalaze se arhitekte, zidari, moleri, gipsari, vodoinstalateri, keramičari, električari, bravari, frigomehaničari, parketari, itd. Kada sagledate sve te usluge, profesionalnu uslugu i organizaciju ništa Vam više nije potrebno nego da radove prepustite njima i sačekate završetak.

Evo saveta za sve one koji adaptaciju svog doma žele da urade sami:

Finansijski razlozi su glavni uzroci zbog kojih se mnogi odlučuju na ovaj korak tj. renoviranje doma u sopstvenoj režiji. Još jedan u nizu razloga za ovakvu odluku je kada mislite da će Vas sve jeftinije koštati ukoliko se radi u etapama jedan po jedan posao u nekom većem vremenskom intervalu. Upravo ovde dolazi do mnogih grešaka i mnogo većeg utrošenog novca u odnosu na kompletnu adaptaciju iza koje će stajati profesionalna lica.
Praksa je pokazala da upravo zbog neiskustva i nedovoljnog znanja i umeća dolazi do mnogih propusta, nerealizovanih ideja i vrlo loših rezultata.

Šta se smatra očekivanim radovima pri kompletnoj adaptaciji:

• U početnoj fazi se ruše stari zidovi ukoliko je to neophodno, skida malter, stari parket i keramika, kompletna sanitarija i ostali uređaji, menja elektro i vodovodna instalacija.
• Sav nastali šut se pakuje i odvozi na deponije.
• Ukoliko se ruše postojeći zidovi potrebno je zidati nove pregradne zidove koristeći ciglu, siporeks ili gipsane ploče.
• Menja se vanjska i unutrašnja stolarija, ulazna i sobna vrata.
• Kod vodoinstalaterskih radova menja se vodovodna mreža, stare vodovodne i kanalizacione cevi.
• U električarske radove spada kompletna elektroinstalacija i zamena iste.
• Adaptacija kupatila podrazumeva sve keramičarske radove od postavljanja pločica do zamene svih montažnih sanitarija i drugih elemenata.
• Stari parketi se hobluju i lakiraju ili se postavlja novi parket i obavlja isti postupak kao i kod starih.
• Molerski i gipsarski radovi (krečenje, gletovanje, farbanje, izradu pregradnih zidova, spuštenih plafona i dr.) Izvor : majstorbeograd.com

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se