Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

LJUBAV

14. veljača 2009 ob 23:56 | 218
Pitate se da li ste upravo upoznali idealnu ljubav? Ovdje nudimo nekoliko smjernica koje će Vam pomoći da odlučite da li je to prava ljubav.Nakon nekoliko izlazaka, osjećate se kao da ste pronašli savršenu osobu. To je Vaš odabranik iz snova, onaj koji će stajati uvijek pored Vas.
Da li je to ljubav? Ili je to jeftina imitacija?
Par stvari koje morate uzeti u obzir:

1. Želite li toj osobi, svojoj ljubavi sve najbolje ili želite to što može učiniti dobro za vas?. Npr. da vaša ljubav dobije ponudu za odličan posao u drugome gradu, jeste li spremni na selidbu ili očekujete da će naći dobru poslovnu ponudu ali u Vašoj blizini. Ljubav predstavlja zanemarivanje Vaših prohtjeva i stavljanje u prvi plan želje druge osobe iako to uključuje žrtvu.

2. Uživate u običnom razgovoru ili samo gledajući svog voljenog ? Obje stvari su vrlo bitne za zreo odnos. Ako se fiksirate smo na fizički izgled, ako vas privlači zbog lijepog lica, figure tijela ili forme onda imate plitak pogled prema voljenoj osbi. No u drugu ruku neće te se dovesti do dodvoravanja i lažnih izjava. Ako je za vas značajno samo razgovarati bez akcije, to je dobar znak da završite tu vezu prije no što jedan drugome prekršite obećanja koja ste izrekli. Balansiranje između mentalne i fizičke privlačnosti je signal zdrave veze.
3. Jeste li spremni čekati da vaša veza uspije? Napr., ako vaš partner želi da učinite stvari od kojih vam nije ugodno, možete li mu to otvoreno reći da to ne želite ? Hoće li vaš odgovor biti tretiran sa poštovanjem i strpljenjem? Jeste li spremni pričekati dok vaš partner postane malo ozbiljniji ili odmah zahtjevate više interakcije? Možete li se strpiti za vjenčanje dok vaš partner ne završi školovanje ili prvo želite samo živjeti skupa? Strpljenje je bitna vrijednost povezana sa uspjehom i dogoročnim vezama.

4. Podupirete li se međusobno? Primjer; ako miorate raditi više prekovremenih sati kako biste otplatili sve dugove i kredite prije vjenčanja, može li vaš partner razumijeti da je situacija trenutna i želi li vas čekati dok odradite prekovremene ili se radije žali zbog vašeg izostanka. Ako vaš partner ima neki posao koji mora dovršiti prije nego što se može vidjeti sa vama, nudite li svoju pomoć u rješavanju posla?
Quelle.hr - igračke za djecu


5. Jeste li prijatelji? Partnerstvo traje mnogo duže od vatrene privlačnosti. Ljudi u 70-tim, 80-tim, 90-tim godinam mogu izgubiti sponatnost ali njihova uživanja uprovedenim trenucima traju do kraja života. Smijete li se često vaš partner i Vi? Uživate li u malim jednostavim aktivnostima? Dijelite li se sa obitelji i prijateljima? Ili očekujete da će vaš perfektni partner provesti svo svoje slobodno vrijeme sa Vama.

Ljubav prema drugoj osobi uključuje žrtvovanje svog ega i kompromis. Ako vas privlači osoba koja nema dovoljno strpljenja i volje da podijeli sa vama sve dijelove svog života, imati ćete pune ruke posla ili veliko razočaranje nakon braka. Uzmite si sad vremena kako biste odredili vaš odnos sa svim ostalim faktorima i pokušajte zaključiti možete li sa tom osobom provesti slijedećih 50 godina života.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se