Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Muška

18. ožujak 2011 ob 18:42 | 50
Mačke imaju devet života. Tako bar neki kažu. Ne znam šta kažu za mačore. Ja se, pak, sećam, da sam svoj prvi izgubio kada sam ostao bez daha. Skroz. Prvi put sam je tada video. Vazduh je samo nestao. Um se pomutio. A tlo više nije postojalo podamnom.

Drugi život netragom nestade kada je trepnula. Kažu da pri seobi sa jednog na drugi svet "čitav dotadašnji život proleti pred očima". Ja sam u tom trenu video i - čitav zivot koji sledi. Kobni treptaj. Lepa smrt.

Prvi pokret njenih usana, ne bi li pozdrav stigao do mene, dade drugi smisao Miljkovićevom stihu "Ubi me prejaka reč". Šta ću. Teško je bilo preživeti udar munje koja miluje. Ja sam svoje šanse prokockao jer sam na susret pošao bez gromobrana.

Kada je uzdahnula, slušajuci moje reči udobno smeštena u svoj tron, shvatih da taj dah zapravo napušta moje a ne njene grudi. Mrak. Usred dana. Onaj čarobni, kada više niste na planeti na kojoj ste rođeni.

Njen prvi zalogaj, iako joj usne obgrliše kašičicu, bi dovoljan da budem pojeden, ceo. Nije to bilo ono topljenje o kome svi pričaju. Ja sam skončao na toj donjoj usni. Kao što sam i sanjao da ću.

Šesta smrt je do tada bila najbolnija. Prvi rastanak. Istog dana kad i prvi susret. Čak ni reči "Vidimo se" nisu dovoljna reanimacija. Ma koliko se trudili, opiranje je uzaludno. Nestanak sa lica zemlje, u istom trenu, neminovan je.

Kada preživeh prvu noć bez nje, mislio sam da ću moći i prvi dan bez nje. Nada je bila uzaludna. Nit' tog glasa predamnom, nit' tog stasa. Spora smrt. Bolna. Dok je nada tinjala.

Moja prva godina bez nje beše teža nego što sam mislio da su muke Tantalove. Svaki dan nade da će me spasti, svaki dan oporavka kupanjem u sopstvenoj veri. Godina je prošla. I osmi život sa njom.

Moj prvi život bez nje - moj je, dakle, deveti život. Šta će biti sa njim, ne znam. A šta će biti sa njom? To znam. Zato sam još i živ

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se