Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Njemu

18. ožujak 2011 ob 19:37 | 41
Svetu trebaju budale kao što sam ja. Da padaju na takve kao što si ti, jako i intenzivno. Da potpaljuju osećanja u vašim hladnim srcima, da unište ograničenja, da ne slušaju i da se pretvaraju, da zataškavaju realnost. Da vide magiju i čuda u pepelu ničega.

Izmoljavam svoju dušu napolje iz svetilišta, u nepoznato i neiskazano. Ne plašeći se ponovnog odbijanja, izvlačim neustrašivost iz krvi, iznova i iznova.

Govorim ti gluposti koje nadolaze iz ovog napada privremenog ludila. Oslobođena okova koji su nastojali da obuzdaju moj duh, da ga učine pribranim i sposobnim za život u svetu bez tebe, mučim svoje srce i gušim se u suzama.

Iz navike govorim molitvu svaki put kada te vidim. Sebično se molim za sebe, da ne posustanem pod naletom oluje skeptika, prekornih pogleda onih koji mašu prstom i govore mi: ‘Odrasti!’

Znaj. Ja još uvek sanjam, gola ramena koja se tresu od zaraznog smeha, od intimnih razmena, da volim i da sam voljena, sve dok moje srce ne odleprša od blaženstva, od svetosti svega toga.
Ali, avaj, opet padam. Bojim se da će od mene ostati samo olupina osećanja, ekstaze, očaranosti, simpatije i žalosti.

Ipak ostavljam zaključanom unutrašnju enigmu naših duša koja, ukoliko bude raspakovana, može otkriti božansku nadu ili smrtnu zamku očaja.

Prestala sam da razmišljam racionalno. Nasumično biram najbližu oštricu i krećem da urezujem imena u drveni noćni stočić pored mog uzglavlja. Uništavam ga. Stalno sebi dodajem so na živu ranu. Jer, ti si boljka kojoj ne dam da izbledi.

Ne dozvoljavam da me pad spreči da produžim napred. Svi padaju, prigrlila sam pad, ne plašim se krvarenja. Strah je otrovni gušter koji izgladnjuje sudbinu.
Uspravljam se, oderanih kolena, prljava i iscepana, otresem prašinu sa prstiju; pokupim ostatke svoje brige i svog umornog srca. Znam da uvek mogu okrenuti novi list, pun mogućnosti i avantura, čist i neispisan. Uništavam misao da je prekasno, čak i kada je vreme proletelo.

Sa tobom ionako ništa nema smisla.
Valjda te zato i volim.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se