Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Benzon xyz

03. studeni 2015 ob 23:26 | 86
Rekoh tek reč-dve, onako otupljen od džina, a ipak srećan što je vidim...I opet onaj osećaj, koji kreće iz prepona pulsirajući, juriša ka solarnom pleksusu: ,,O, mala...fališ"
Ona se smejala, to obično radi kada je srećna. Smeje se i kada je zbunjena...I kada se pravi da je zbunjena, kada treba da ostane nedorečena-kako bi me vratila iznova u to stanje kojem ni ime ne umem izgovoriti.
Uvek se tako smejala, sada već godine stoje na krajičku naših telećih pogleda, oblizivanja usana i poluuzdaha. Uzeo bih je na dlan, samo zato što se uveke smeje, bilo da okasni ili porani, bilo da ima razlog za plač ili grč. Osmeh. Ona je osmeh mojih lutanja i luka sazidana na osmehu, pred velikim talasom grlenog smeha.
Osmeh, koji se ne trudi da me zadrži kao seoskog poštara ili čuvara šume.
Osmeh koji mi nije prorekao da ću propasti...A čak i ako bi propao (kazao je njen osmeh) to bi ličilo na priče o propadanju Rusije. Toliki čovek, može se meriti samo sa tolikom državom, za koju oduvek viču da propada. Smejem se sada i ja. Naravno da Rusija propada, ali tamo je vekovima bez promene, veruj mi. Ista sirotinja, iste zime, isti jad. Isti talenat da se razume nerazumljivo. Ako ću propasti, neka bude plemićki i seljački u isto vreme. Kao neki vanbračni grofovski sin, koga je napravio drvodelja velikih šaka, kojem je majka recitovala Jesenjina jer je jednog dana naišla na polovnu knjigu pored puta i pokupila je u nedra, dok joj je rumen oblivala obraze.
Ako propadnem mala, bolje i tako nego kao ofucana drolja Amerika-koja se kupa u spermi i krvi, a ropti u grotlu bankarskih čeljusti.
Ako ne propadnem mala, a ne planiram ubrzo...Skembaću te u avionu, dok drugi imaju mučniniu ili paniku, a treći u transu lutaju. Ovako ću te(....) i joše nekako.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se