Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Jebada priče jednog grada (2.glava)

07. listopad 2013 ob 12:45 | 43
Ne zbunjuje ga mnoštvo detalja, ne više...tokom odsutnosti jasno je oblikovao veze,sledove, nagoveštaje...svetionike u moru.
Tipkao je mnoštvo podataka u kompjuter, radio bez odmora, a opet...kada god bi pogledao u ekran- sve te činjence kasnile su u odnosu na njegov smer razmišljanja.
Kiseli osmeh, grčio se na lepom licu, paranoja? Prisećao se uplovljavanja broda na kojem je bio samo jedan od skoro bezličnih putnika u štokholmsku luku...sene grada lebdele su kroz jutarnju maglu...prošle su 2 preduge nedelje od kada je napustio Moskvu. Dragi mu ljudi, nisu bili u toku, gde kreće, zašto se pakuje, od čega beži...opet, opet, opet...magični krug-odlazaka, pristaništa, luka, aerodroma, kao u noćnoj mori...prećutkivanja, laž, izbegavanja...
Otvorio je novi fajl u kompjuteru, kao da oblači novu estetiku, poput balon svile, poput Nje, koja je nehajno prebacivala tu lepotu preko ramena. Gde li je? Koliko dugo će ga još tražiti? Hoće li se umoriti, odustati, početi da obilazi barove bez ičije pratnje, hoće li se svađati sa pijanim pesnicima, propalim slikarma, novinarima koji žive na rubu egzistencije? Hoće li pomerati granice, slati mejlove?
...Kupio je 2 fenjera, nekoliko sveća...Spretnim šakama okačio je ta dva fenjera, da vise iznad krovnih greda (poput dva duha, koja lelujaju u noći u nemogućnosti da se dodirnu)...večeras mu prija soba u potkrovlju, sa pogledom na zaliv...soba pretrpana tuđim nameštajem, kao i sve one nakinđurene žene, obmotane zlatnim lancima, uvijene u skupocene parfeme koje su dobile od užurbanih ljubavnika...sve one žene, na kojima je ostavljao usputni trag, ovlaš poljubac i nekoliko finih ujeda za dušu...
Umesto izveštaja za posao, poželeo je da napiše negde, na nekom portalu:,,postoje neke stvari,koje moram da znam...poznajete li je vi možda?"

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se