Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

KAO LIST NOSEN VJETROM....

14. studeni 2012 ob 11:44 | 111
slika 1343673

Trenutno se osjećam kao list nošen vjetrom u jesen. Kao da vijuga nošena tom silom koja me baca na jednu stranu pa na drugu, ali se na svakoj toj strani osjećam svojom, potpuno svojom bez pretvaranja, bez šminke, jednostavno prirodnom. Osjećam se da letim i da taj let nema kraja, ali osjećam da je kraj blizu, ali da me taj pad neće boljeti nego će me učiniti da se osjećam sigurno, da se osjećam da sam na svom terenu na svojoj zemlji i među svojim ljudima.
Kako vrijeme prolazi polako počinjem da uviđam sebe, ne samo iz moje perspektive nego jednostavno pokušavam da vidim kako me drugi ljudi vide, kako izgledam u njihovim očima i jednostavno nije mi se svidjelo kako to izgleda, nije mi se svidjelo koji dojam ostavljam na ljude. Promijenila sam se, ne puno, ali dovoljno da osjetim da znam tko sam, da znam gdje pripadam i da znam tko mi je važan, a tko ne, da znam tko je tu zbog mene same, a ne zbog osobe koju sam glumila. Račistila sam stvari s mnogima, možda ne riječima, možda mnogi nisu ni svjesni toga, ali jednim pogledom sam im dala do znanja da znaju na čemu su, s nekim sam riječima, možda sam bila gruba i bezosjećajna, ali tako je moralo, jer ako nekom ne saspeš istinu u lice, kako ćeš ga poslije navesti da te poštuje i da ti vjeruje, ako mu iza leđa govoriš ono što si trebao u lice. Netko moju promjenu vidi, netko ne. Netko je još nije osjetio, ali svatko će, jer sam riješila da više ne budem u zabludi, riješila sam da napokon skinem moje naočale iza kojih se skrivala sva moja nesigurnost, i da dozvolim da svi vide pravu mene, a ne samo oni koji to trebaju. Oslobodila sam se mišjenje šta će ko da misli, što će tko reći, pa Bože moj ne možeš se svakom svidjeti, nisi savršen, ali jednostavno onim ljudima kojima ne ležim, pa nemojte se ni družiti sa mnom, pak onima kojima da, uvijek ću.Jer to sam ja blesava, ponekad previše inpulsivna, drčna i ne znam šutjeti kada bi možda trebalo, možda sam previše temperamentna i rijetko kad podnosim kritike, jer su većinom ljubomorne, ali ću ti uvijek reći što mislim kada bi ostali prešutjeli, i uvijek stojim iza svoje riječi, a ako pogriješim priznaću. Kako sam prije analizirala druge i uživala u tome sada sam riješila da analiziram samu sebe, i na kraju sam shvatila da sam ista kao i sve one princezice u bajkama, da imam svoje snove, maštanja, svoj ego (možda malo veći) ali da također imam i svoj ponos, i da kao i sve one čekam svog princa na bijelom konju i ako sam svjesna da on možda i ne postoji.


slika 1340883

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se