Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Meaning of our lives

23. lipanj 2011 ob 07:54 | 74
Tko smo mi? Koja je naša svrha? Šta znači ovaj život koji na kraju uvijek završi? Kako smo došli do svijesti kojom se pitamo ovo? Šta znači ta svijest? Koliko ju znamo koristiti? Što su to misli i zašto ih imamo? Pitanja o kojima nekad razmišljam,a na to nitko nema odgovor!! Dali je čovjek toliko površno biće da ne zna ni samog sebe? Ima znanstvenih odgovora,ali to nisu pravi odgovori,a čak ni približni! Previše pitanja ima,a malo vremena da odgovorimo na njih...kratko živimo...zašto? Zašto uopće živimo? Dali smo samo bića kao i životinje koje nas okružuju...da jedemo i spavamo? Dali posjedujemo svijest s razlogom i koji je to razlog? Zašto osjećamo,a pri tom ne mislim na 5 osjetila,nego na osjećaje koji se pojavljuju duboko unutar nas? Dali stvarno živimo samo da bi umrli...da bi nekome mjesto prepustili? Što se događa poslije smrti? Sve se to pitamo kad nam je teško,kad nas netko iznevjeri,kad ostanemo sami ili kad nas netko koga volimo povrijedi!!! Dali postoji netko ko nas je stvorio ili smo se sami ovako razvili? Jesmo li sami izmislili neke ideje kao što je Bog kako bi kontrolirali masu ili je Bog stvaran? Ako je stvaran, mora postojati način veze...dali je to naša svijest? Zašto ne možemo doći u taj status kada s njim možemo razgovarati? Jesmo li dovoljno zreli za to i šta je potrebno da postanemo zreli? Kako doći do toga statusa ako nitko nema odgovor na to pitanje? Ako i ima odgovora,zašto to netko ili nešto skriva od nas? Dali je u pitanju opet kontrola ljudi,kontrola nas kao bića? Ako Bog ne postoji,ako smo se razvili sami,moraju postojati i druga bića? Gdje su oni? Ako znamo da postoje,zašto nam skrivaju to i TKO nam to skriva? Dali postoji netko tko je na vrhu naše civilizacije,netko tko odlučuje? Jel to jedan čovjek ili jedno biće ili grupa? Dali nas stvarno netko ili nešto kontrolira? Što je stvarnost? Dali postoji stvarnost i iluzija? Što su to snovi i zašto sanjamo? Zašto snovi mogu biti toliko stvarni da nas mogu ubiti? Kako u tom stanju uopće možemo umrijeti? Dali su snovi neka vrsta drugog života koji živimo samo povremeno ili su to samo sjećanja? Dali postoji paralelan život i što je to? Zašto nam se nekad događa osjećaj da smo neke trenutke već proživjeli? TKO SMO MI I ZAŠTO POSTOJIMO...KOJA JE NAŠA SVRHA....KOJA JE SVRHA NAŠEG ŽIVOTA????

Komentari 2

moraš se , ako želiš komentirati
Vuyo
Vuyoprije 5 godina

da...istina...ostaju nam samo pitanja i da se uklopimo u sve ovo oko nas...kako bi rekli..kud svi,tu i mali mujo :))

dea
deaprije 5 godina

odgovor na tvoje pitanje sretnici spoznaju tek na kraju svog života.. sve ostale dane provodimo tragajući i pokušavajući dosegnuti odgovor.. neki to ne uspiju.. oni sretniji uspiju.. na samom kraju....

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se