Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Valentinovo

13. veljača 2013 ob 22:23 | 210
slika 1511944
Ja ustajem 14. veljače 2013. jer živim u još uvijek primitivnom bosanskohercegovačkom okruženju u kojem se u mnogim kućama do podne moli Boga, a od podne ubija Boga u ženi. Ja ustajem jer živim u okolini u kojoj se takvo što ni u ludilu ne smije priznati, jer kuku lele, šta će reći selo, šta fratar, a šta strina...

Ja ustajem jer živim u šovinističkoj sredini u kojoj će komšije za tri sekunde pozvati policiju ako je u stanu preko puta neki rođendan uz glazbu, a ako čuju da netko tamo preko puta na ženi razbija porculanski set tanjura, to odjednom "nije njihova stvar".

Ja ustajem jer živim u zemlji u kojoj su žene bivale višestruko silovane, a ne smiju imati PTSP.

Ja ustajem jer živim u zemlji u kojoj žene možda ne trpe fizičke udarce, ali je njihova duša duboko izranjavana dok čekaju plaću koja ne dolazi, dok obijaju pragove raznih institucija sa transparentima u promrzlim rukama, dok trpe poniženja i šikaniranja u radnim okruženjima na seksualnoj osnovi.

Ja ustajem jer će na 14. veljače 2013. mnogi muškarci izvesti svoje žene na večeru za Valentinovo, tek da vidi mahala, da se održi privid bajke, a kad dođu kući na samo jedno krivo pitanje smjestit će im ispod oka stalni ures – plavu masnicu, pa noć završiti u krilu neke mlađe-slađe.

Ja ustajem jer se ne bojim takvih slabića i jer sam odgajana u obitelji u kojoj je žena i majka - svetinja koju se poštuje, ljubi i voli do zadnjeg daha života svoga. I svaka žena je rođena da bude respektirana istinskom ljubavi.

/ Martina se s podignutim prstom uključila u akciju - Jedna milijarda ustaje - protiv nasilja nad ženama, location-Mostar 14.02.2013./Od: Martina Mlinarević Sopta

Komentari 7

moraš se , ako želiš komentirati
HUGS
HUGSprije 4 godine

teško je shvatiti da negdje srednji vijek još uvijek traje....

bebac3x
bebac3xprije 4 godine

ja ustajen četrnaesti veljače da bi na miru popija kavu...i oša na posa.... :)

sovaA
sovaAprije 4 godine

ustani i bori se...i za druge i za sebe..

-lunalu
-lunaluprije 4 godine

I svaka žena je rođena da bude respektirana istinskom ljubavi.

Istinito,lijepo napisano i mnogo tuzno

unac
unacprije 4 godine

tužnoooo ... nažalost ovakvih je puno :((

wesa
wesaprije 4 godine

morala sam ovo kopirat...

unac
unacprije 4 godine

da, vidjela sam to i na fb...:)))

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se