Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

ISTINA O MLIJEČNIM PROIZVODIMA...

11. siječanj 2010 ob 13:02 | 156
Dragi moji, na znanje i ravnanje!

Dakle, jedna ženska osoba bila je u Bruxellesu s predstavnicima "Vindije"," Sirele" i "Lure". Išli su tamo kako bi vidjeli na koji se način moraju u proizvodnji mliječnih proizvoda prilagoditi standardima EU-a. Uglavnom, ona je slušala kako se rade ti sirevi i mlijeka i meso kod nas sve je legalno, na žalost). Mukica joj je bila par dana....
Idemo po redu:
S i r e v i nemaju grama mlijeka u sebi, potpuno su umjetna tvorevina.
Kad bi bili prava, onda bi koštalo deset puta skuplje, a mlijeko, da je mlijeko, bi kostalo 20 kn.
Naime, mlijeko krave skoro da vidjelo nije. S tim da ih pumpaju steroidima i antibioticima, izbjeljivačima, umjetnim vitaminima...
Za djecu su ti proizvodi VRLO opasni. Isto i voćni jogurti koji imaju toliko šećera da djeci definitivno povećavaju agresivnost. Drugim riječima, marketinški trikovi s mlijekom i kalcijem (ima puno boljih izvora kalcija od mlijeka - to je čisti mljekarski lobi) su nas naveli na to bespotrebno i ŠTETNO ispijanje mlijeka. Ono odrasloj osobi UOPĆE ne treba, pogotovo ženama.
Sve važi i za kisele mliječne proizvode, posebno LGG koji su zaista bakterije koje se dobivaju uzgojem kulture bakterija od mrtvaca - kako ljudi, tako i krava (dobro ste pročitali, m r t v a c a).
Mlijeko koje se koristi za proizvodnju tih stvari se uvozi, nije naše.
S o j i n o mlijeko kao zamjena je bolje, ali budući da se ne može (ili može, ali teško) provjeriti jel ta soja GMO ili nije, bolje i to izbjegavati.
Glede s a l a m a , p a š t e t a -- NEMAJU mesa u sebi. Zato i jest ČAJNA kobasa, recimo. Da bi bila mesna, mora imati barem 20% mesa, a i to je rijetkost.
Sve se opet napucava steroidima.
Krave koje se uzgajaju za telad koja će se klati daju bolje mlijeko,
al' ne prodaje se nama to mlijeko, nego ono lošije (dakle, telići dobivaju bolje).
Dok, recimo, za Japan se uzgajaju krave na poseban način: posebni travnjaci, sve organski uzgojeno, krave imaju masažere, idu na pašu, prije klanja ih se < BR> uspava jer inače, ako se životinja zakolje, ona je u stresu, i taj adrenalin se prenosi na meso koje ljudi jedu...
M e g g l e bi trebalo izbjegavati jer dolazi iz Poljske, pa nije sigurno jel ozračeno ili nije.
i tako dalje, i tako dalje..

Komentari 3

moraš se , ako želiš komentirati
zvuk58
zvuk58prije 7 godina

Eto vidiš. Gdje su ona lijepa vremena kada se mlijeko moglo kupovati direktno kod priizvođača!!!

leti.tica
leti.ticaprije 7 godina

koje mlijeko onda piti, kakvo meso onda jesti???

johnwolf
johnwolfprije 7 godina

Vjerujem ti na svaku!
Jedan moj prijatelj uzgaja krave i kooperant je Dukatu i više onako u šali je u 1 bočicu uzorka stavio njihovo mlijeko iz tetrapaka.Kada je dobio faks iz labosa Dukata,pisalo je da je mlijeko od njegovih krava vrlo kvalitetno,samo što ima nečega malo povišenog,a za mlijeko iz tetrapaka (njihovo), pisalo je :NIJE ZA UPOTREBU!

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se